Wat gaat er gebeuren?

De details van onze plannen

In de hackerspace wordt kennis gedeeld op formele (cursussen & workshops) en vooral informele wijze. Ook bedenken de deelnemers technische projecten om gezamelijk uit te voeren waarbij verschillende expertisegebieden gecombineerd worden tot werkende systemen. Veel van deze systemen maken de fysieke omgeving (het gebouw, onze regio, ons land en de wereld) veiliger, leuker en makkelijker in gebruik.

Deelnemers wordt gevraagd gastcolleges en workshops te verzorgen voor, op en met diverse onderwijsinstellingen zoals de HAN, UvA, VU, TU-Eindhoven, TU-Enschede, Radboud Universiteit en Fontys Hogeschool. De fysieke omgeving makkelijker maken is natuurlijk bedoeld voor iedereen, vandaar ook dat een vroegere samenwerking met de Siza Dorp Groep nieuw leven in geblazen kan worden. Er kunnen regelmatig lezingen en workshops gegeven worden (vrijwillig of tegen een kleine vergoeding) voor een breed publiek over (IT)-veiligheid, privacy, softwareontwikkeling, grafisch ontwerp, metaalbewerking, 3D-printers, duurzaamheid en vele andere onderwerpen. Ook de samenwerking met kunst en cultuur gaan we niet uit de weg: zo bieden de mogelijkheden van tech-art en samenwerking met de bibliotheek mooie kansen voor kennisontwikkeling.

Wat willen we?

We willen bovenstaande activiteiten uitvoeren, uitbreiden en zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar maken in de stad en regio, en op nationaal en internationaal niveau voor iedereen die interesse heeft. We willen samenwerken met onderwijs- en zorginstellingen, overheden en het bedrijfsleven om op die manier een expertisecentrum en proeftuin op het gebied van allerlei technologie├źn te worden.