The ultimate Hackerspace;

From Panopticon-prison to Hackervillage-Castle-compound

We hebben jouw hulp nodig. We verwelkomen alle ideeën om van de Koepelgevangenis in Arnhem een hackerspace te maken voor alle hackers ter wereld. Met jouw hulp kunnen van deze panoticum-gevangenis een plek maken voor innovatie op het gebied van ICT, internet, infosecurity, materialscience, robotics, next-gen-manufactering, duurzame energie en e-healthcare.

De Hack42 hackerspace heeft al een aantal bijzondere gebouwen 'thuis' mogen noemen.

http://hackaday.com/2013/11/01/hackerspacing-in-europe-hack42-in-arnhem

Maar in het spel van Hackerspaces is er altijd een hoger niveau te bereiken.

Daarom zijn we nu bezig de voormalige panopticum-koepelgevangenis over te nemen. 17.000 vierkante meter kantoorruimte binnen de gevangenismuren nabij het centrum van Arnhem. Het middelpunt van het terrein is de koepel, welke bijna groot genoeg is om een spaceshuttle in te plaatsen.

We willen dat deze plek een permanente thuisbasis wordt -net als de Nederlandse, Duitse of Engelse Hackercamps (WTH HAL OHM SHA CCC EMF) - waar 'all things hackerspace' plaats kan vinden op een Europese schaal. Hackers kunnen van een paar weken tot een paar maanden verblijven om aan projecten te werken, studenten kunnen afstudeerprojecten uitvoeren onder toeziend oog van Academische leiders en startups kunnen kennis delen en vergaren met gelijke geesten. Er zal internet bandbreedte aanwezig zijn vergelijkbaar met universiteiten en goedkope electriciteit welke wij zo veel mogelijk zelf willen genereren.

Ideeën welke eraan bijdragen om deze hackerspace een plek te maken voor hackers vanuit de hele wereld zijn welkom. Met jouw hulp kunnen van deze panoticum-gevangenis een plek maken voor innovatie op het gebied van ICT, internet, infosecurity, materialscience, robotics, next-gen-manufactering, duurzame energie en e-healthcare.

Jos Weyers heeft onlangs een presentatie gehouden waarin we onze ideeën over de koepelcampus uitleggen.

Heb je ideeën die bij kunnen dragen aan ons initiatief? Wil je je interesse tonen? Vul dan onderstaande formulier in.

Ja, graag